Powered by Smartsupp
  • Kategorie
  • Pak choi garnek 1,9l z pokrywą 20cm cookini

Symbol: HTXA1209-PROM
107.34
szt Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 17
INPOST PACZKOMAT 17
INPOST PACZKOMAT POBRANIE 20
INPOST KURIER 23
DPD KURIER 24.5
INPOST KURIER POBRANIE 28
DPD KURIER POBRANIE 28
Dostępność 70 szt
Waga 2.48 kg
Zostaw telefon
Garnek żeliwny z serii PAK CHOI marki COOKINI. Wykonany z ultra lekkiego żeliwa. Pogrubione dno 3,5mm odpowiada za równomierne rozprowadzanie ciepła.NITRIDING innowacyjna obróbka azotowania zabezpiecza garnek przed rdzewieniem / korozją. Posiada szklaną pokrywę z uchwytem ze stali nierdzewnej. Zdrowo i na lata!!! POJEMNOŚĆ 1.90L DŁUGOŚĆ 20.00 cmSZEROKOŚĆ 30.00 cm WYSOKOŚĆ 8.50 cm / WYSOKOŚĆ Z POKRYWKĄ: 15CMSzok termiczny dla naczyń żeliwnych jest bardzo niebezpieczny. Po przygotowaniu posiłku należy odczekać aż naczynie ostygnie i dopiero umyć najlepiej ręcznie. Groźne dla cennych właściwości żeliwnej powierzchni może być także przyrządzanie potraw zawierających kwasy, alkohol, duże ilości cukru. Sok pomidorowy czy wino mogą uszkodzić ochronną warstwę na dnie patelni żeliwnej. Wówczas, aby patelnia żeliwna znów stała się lśniąca, śliska i gładka, trzeba ją oczyścić i ponownie zabezpieczyć olejem lub zakonserwować przez wypalanie. W czasie smażenia na patelni żeliwnej można używać przyborów kuchennych z każdego materiału, ponieważ żeliwo jest bardzo odporne. Najlepsze będą jednak łopatki silikonowe i drewniane. Ponieważ patelnie żeliwne bywają wrażliwe na wilgoć, trzeba pamiętać o ich dokładnym osuszeniu po każdym użyciu. Można w tym celu użyć papierowego ręcznika, ściereczki lub odstawić patelnię na ciepły palnik. By uniknąć rdzewienia naczyń, patelnie żeliwne powinno się przechowywać w suchym miejscu. Żeliwna patelnia długo też pozostanie funkcjonalna, jeśli będzie odpowiednio czyszczona. Nieumiejętne postępowanie podczas mycia patelni żeliwnej może doprowadzić do jej uszkodzenia lub nawet całkowitego zniszczenia!Na silne zabrudzenie patelni żeliwnej pomoże też zalanie naczynia gorącą wodą i podgrzewanie go aż przypalone resztki dnia same odlepią się od ścianek. Po umyciu zawsze można też patelnię przetrzeć olejem, a następnie usunąć jego nadmiar i dobrze patelnię osuszyć. Jest to dobra i najprostsza metoda konserwacji patelni z żeliwa.
Szerokość:
20
Długość:
30
WYSOKOŚĆ:
8.5
KOLOR:
czarny
Materiał:
żeliwo
Średnica:
20
Pojemność:
1.9
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Producenci